11 Ağustos 2013 Pazar

PİZZA HAMURU

PİZZA HAMURU

Malzemeler:
500 gram un
1 çay kaşığı toz şeker,
20 gram maya,
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı su
½ çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı: 
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayayı, tuzu ve toz şekeri koyup karıştırın. Unun kalitesi ve cinsine göre aldığı su miktarı değişse de ortalama 1 su bardağı ılık sütü ve 1/2 su bardağı suyu da ilave edip iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini kapatarak ılık bir yerde 2 saat mayalanmasını bekleyelim. Hamur kabarınca biraz daha yoğurun. Hazırlanan hamurdan bir miktarını, yağladığınız pizza tavasına yayın. Üzerine istediğiniz malzemeleri yerleştirerek pizzanızı hazırlayın. Önceden ısıttığınız 2000 dereceli fırında, 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: