31 Ağustos 2012 Cuma

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA
Malzemeler:
1 paket fırın makarna
1lt süt

100 gr margarin 
4-5 çorba kaşığı un
1kase rende kaşar
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun. Üstüne sütünü ekleyip sürekli karıştırın ve topaklanmadan beşamel sosu hazırlayın. Tuz ve karabiber ekleyin. Arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir.


Haşladığımız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir cam fırın tepsisine koyun. Üstüne sosun yarısını koyup güzelce yayın. Kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın.
Rende kaşarla süsleyin. 20-25 dakika 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok: