6 Ekim 2011 Perşembe

KIYMALI LAZANYA

KIYMALI LAZANYA
Malzemeler:
250 gr lazanya
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patlıcan
4 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı salça


3 yemek kaşığı zeytin yağı
beşamel sosu için ;
2 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt

Üzeri için:
300 gr taze kaşar peyniri
 
Yapılışı:
Geniş bir tavaya ya da tencereye koyduğunuz sıvıyağa kıymayı ilave kavurun. Üzerine küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra küp küp doğradığınız patlıcanları ve domatesleri ilave edin,  tuzunu da ekleyerek orta ateşte soteleyin (isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz). Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Beşamel sos için:
Tereyağı ve unu, un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırpma teli ile çırparak karıştırın (topaklanma olursa blender kullanabilirsiniz). Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Lazanya:
Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin. Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun. Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin. Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 10 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.

Tarifin alındığı web sitesi: http://mutfaksirlari.com/kiymali-lazanya.html

Hiç yorum yok: