30 Ekim 2010 Cumartesi

TERBİYELİ ET HAŞLAMA

TERBİYELİ ET HAŞLAMA

(4 kişilik)
Malzemeler
500 gr. kemikli et
500 gr. patetes
2 havuç
arpacık soğan
tuz
sıvıyağ
Terbiyesi için:
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
sıvıyağ
tuz su

Yapılışı
500 gr. eti tencereye alın. Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın. Daha sonra tenceredeki suyu dökün ve etleri yıkayın. Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin. Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın. 2 adet havucu kesin. Tavaya sıvıyağı alın.
 Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin. Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin.Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin. Üzerine arpacık soğanları ve sotelenmiş havuçları ilave edin etlerin üzerine. Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın. Limonun üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı un, tuz ve su ilave edip karıştırın. Terbiyeyi tencereye ilave edin. Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin. Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydonoz ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok: