12 Kasım 2008 Çarşamba

SAKALLI İPLE BANYO PASPASI

SAKALLI İPLE BANYO PASPAS TAKIMI

Örneğin alındığı web adresi :
http://jojo1.blogcu.com/+anlatimli+sakalli+ipten+kozet+takimi+yapimi/

Malzemeleri:
7 numara şiş, 1250 gr sakallı ip ve 2 adet yeşil renk bebe yünü

Yapılışı:
Sakallı ipimizle yeşil renk bebe yünümüzü bir arada örüyoruz. Orta paspasımız için 80 ilmek atın ve düz örgü olarak örmeye başlayın orta paspasımız istediğiniz boya gelince ilmekleri kapatarak orta paspasımızı bitirelim.
Klozet paspası içinse 50 ilmek başlıyoruz ve düz örgü ile devam ediyoruz yaklaşık bir karıştan 4 parmak kadar fazla ördükten sonra örgümüzün yan kısmından 15 ilmek ördükten sonra 20 ilmeği kesiyoruz ve kapatıyoruz daha sonra diğer 15 ilmeğimizi düz örgü olarak örmeye devam ediyoruz ve bu kısımda 1 karış kadar örüldükten sonra ilmeklerimizi kapatıp bu kısmı bitiriyoruz. Gelelim diğer tarafına yine ipimizi kalan 15 ilmeğin ilk ilmeğine bağlıyarak düz örgü olarak örüyor ve yine 1 karış ördükten sonra kapatıyoruz.
Klozet kapağına gelince 30 ilmekle başlıyoruz ve her sıra başında bir ilmek ördükten sonra ipimizi şişe 1 kez dolayıp sıra sonuna kadar devam ediyoruz, bu işlemi sıra başlarında yapıyoruz yukarı doğru belli bir genişlik elde ettikten sonra arttırmalarımızı bırakıp örgümüze devam ediyoruz kapağınızın boyuna gelince ilmeklerimizi keserek kapatıyoruz.
Çiçek süslemelerini de ayrı ayrı parçalar halinde örüp örgümüzün üzerine dikiyoruz
süslemelerine gelince bu sizin zevkinize kalmış ister bir çiçek yapabilir isterse sade olarak kullanabilirsiniz. Klozet takımımız kullanıma hazırdır.


Hiç yorum yok: