6 Ağustos 2013 Salı

SARIMSAKLI KÖFTE (KÜRT KÖFTESİ-FELLAH KÖFTESİ)

SARIMSAKLI KÖFTE (KÜRT KÖFTESİ-FELLAH KÖFTESİ)
Malzemeler:
İnce Bulgur - 2 su bardağı
Un - 1 su bardağı
Tuz - 1 yemek kaşığı
Biber Salçası - 1 yemek kaşığı
Domates Salçası - 1 yemek kaşığı
İrmik - 1/2 su bardağı

Sosu için;
Sıvıyağ - 1 çay bardağı
Domates - 3 adet
Biber salçası - 1 yemek kaşığı
Kimyon - 1 çay kaşığı
Sarımsak - 6 diş
Maydonoz - 1 demet

Yapılışı:
Bulguru, 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Biber salçasını, domates salçasını ve tuzu da ilave edin ve yoğurmaya devam edin. İrmiği de ayrı bir kapta yarım su bardağı ılık su ile ıslatın. Beklettiğiniz irmiği ve unu da bulgura ilave edin ve yoğurmaya devam edin.

Karışım dağılmayacak hale gelinceye kadar yoğurun eğer çok katıysa su, cıvıksa un ekleyin. Ama karışımın normal hali katı bir kıvamdadır ona göre ilave edin yani eğer çook katıysa su ilave edin. Karışımdan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tam ortasına parmağınızla biraz çukur açın. Daha sonra hazırladığınız misketleri bir tencere koyun ve üzerine de kaynamış su ekleyin ve en az 15 dakika haşlayın (pişme durumuna göre değişir). Onlar haşlanırken ayrı bir tencereye sosun yağını ve rendelediğiniz domatesleri koyun ve pişirmeye başlayın. Pişmesine yakın biber salçasını ve kimyonunu da ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin. Altını kapattıktan sonra rendelenmiş sarımsakları da ekleyin. Bu arada haşlanan misketleri servis kabına alın, üzerine sosunu da dökün ve en üstüne doğradığınız maydonozları da ekleyin. Servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok: